SEO of Search Engine Optimization

SEO staat voor ‘Search Engine Optimisation’. Het maakt samen met SEA (Search Engine Advertising) onderdeel uit van het overkoepelende SEM (Search Engine Marketing).

 

Een voorbeeld van SEO

We illustreren wat SEO inhoudt even met een voorbeeld.

Jef heeft een bedrijf dat veranda’s plaatst en heeft als werkgebied hoofdzakelijk Gent en omstreken. Potentiële klant Guy, woonachtig in Gent, gaat op Google.be op zoek naar een bedrijf dat veranda’s plaatst in het Gentse. Hij typt in Google het keyword (=zoekwoord) ‘veranda plaatsen Gent’ in. Wanneer hij op enter drukt, komt er een hele lijst met zoekresultaten tevoorschijn in Google. Aangezien Jef’s bedrijf exact aanbiedt waarnaar Guy op zoek is, staat de website van Jef idealiter bij de eerste/bovenste zoekresultaten. Dat is jammer genoeg niet het geval. De eerste zoekresultaten in Google zijn helaas van concurrenten van Jef. Jef’s website zal dus moeten geoptimaliseerd worden, wil hij beter zichtbaar zijn voor potentiële klanten.

Lokale SEO-services kunnen ervoor zorgen dat uw klanten u lokaal vinden en dat u klanten voor u kiezen in plaats van voor een concurrent, wanneer zij in uw buurt zijn. Zonder lokale SEO kan uw bedrijf een deel van uw meest kwalitatieve verkeer missen en op zijn beurt de verkoop mislopen.

Zoekmachine optimalisatie is complex. Er is heel wat meer nodig dan ervoor zorgen dat de zoekwoorden die belangrijk zijn voor uw bedrijf op uw website voorkomen. De URL structuur is van belang, een juiste meta title, meta description, headlines, naam en alt tekst van afbeeldingen etc. Daarnaast zijn er nog link building, de invloed van social media op SEO en de technische optimalisatie op codeniveau.

Verandering is de enige constante bij SEO‘ wordt weleens gezegd. Google update voortdurend zijn algoritmes. Hier ligt dan ook meteen de grootste moeilijkheid van Search Engine Optimisation. Een website moet op regelmatige basis opnieuw een audit krijgen om na te gaan of deze wel nog ‘SEO proof’ is.

Let’s Get Started

Klaar om écht verandering aan te brengen?